• Home
 • Energie opwekken
 • Windenergie

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Windenergie

In het Energieakkoord is afgesproken dat in 14% van de Nederlandse energieproductie duurzaam is in 2020. Dan moeten alle windmolens op land gezamenlijk een vermogen hebben van ten minste 6000 megawatt. Dat is genoeg om 3,6 miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien. Windenergie op land en windenergie op zee leveren beiden een belangrijke bijdrage om dat doel te bereiken.

Subcategorieën van deze categorie: Techniek, Financieel, T-wind

 Windenergie Courant

Scholt Energy Control levert een batterijopslagsysteem met de mogelijkheid om 1 megawattuur windenergie op te slaan bij windpark Giessenwind bij de A15. 

Laatst aangepast op Doorgaan met lezen
Getagged in: algemeen windenergie
Hits: 1404 0 reacties
0

Geplaatst door op in Techniek

De Spaanse startup Vortex Bladeless werkt aan windturbines die geen draaiende wieken hebben, maar trillen om energie te winnen.

Laatst aangepast op Doorgaan met lezen
Getagged in: techniek windenergie
Hits: 3566 0 reacties
0

Geplaatst door op in T-wind

Op 13 november 2014 is deze (geld)prijs uitgereikt tijdens de klankborddag: “Sociale Innovatie Versnelt EnergieTransitie” in De Leerfabriek te Oisterwijk aan de vijf Tilburgse energiecooperaties verenigd in T-Wind . Het bestuur van de stichting MOED (Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid) en tevens juryvan de SIVET prijs heeft dit unaniem besloten. Een burger, ondernemer of organisatie die aantoonbaar heeft bijgedragen aan de energietransitieversnelling in de regio Midden-Brabant komt hiervoor in aanmerking en dit jaar is T-Wind de winnaar. De energiecooperatie de Blaak is een van de vijf energiecooperaties in T-Wind.

Laatst aangepast op Doorgaan met lezen
Getagged in: SIvet prijs T-wind
Hits: 3311 0 reacties
0

Geplaatst door op in Techniek

Elektriciteit wordt steeds meer opgewekt uit wind. Denemarken wekt zelfs al meer dan 30% van zijn totale elektriciteitsverbruik hiermee op. Ook ons land zeer is geschikt om windenergie op te wekken. Het is vlak en het waait er vaak. In maart 2014 stonden er 1783 windturbines op land in Nederland. Zij hebben een totaal vermogen van ongeveer 2500 megawatt.

Laatst aangepast op Doorgaan met lezen
Getagged in: techniek windenergie
Hits: 3337 0 reacties
0

Geplaatst door op in T-wind

Op vrijdag 5 september jl. is door vijf Tilburgse energiecooperaties de intentieovereenkomst voor het gezamenlijk oprichten van de cooperatie T-Wind ondertekend in aanwezigheid van wethouder Berend de Vries en vertegenwoordigers van Attero en Waterschap de Dommel.

Laatst aangepast op Doorgaan met lezen
Getagged in: T-wind windenergie
Hits: 3374 0 reacties
0