• Home

Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Cooperatie de Blaak


Binnen onze wijk De Blaak is de “Werkgroep Duurzame Energie De Blaak” actief om met u en alle andere bewoners van de wijk te komen tot een energiezuinige wijk. De werkgroep heeft besloten zelfstandig verder te gaan als “Energie Coöperatie De Blaak” en tegelijkertijd de doelstelling te verbreden. 

Leden profiteren van kortingen op energiezuinige producten en kunnen participeren in het project Spinderwind.

» Info+inschrijven 


 

Collectief glasisolatieEnergie de Blaak is gestart met een nieuwe collectieve actie glasisolatie. Een groot deel van de huizen in onze wijk bevat gedateerde beglazing (of enkel of dubbel glas uit de jaren '70/'80).
» Info+Inschrijven

Collectief dakisolatieEen dak zonder isolatie is 1 van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro's aan stookkosten en woon je comfortabeler. 
» Info+inschrijven 


 

Warmtebeeld inspectieHeeft u last van tocht of warmteverlies in uw woning? Energie de Blaak biedt u de mogelijkheid tegen onkostenvergoeding met behulp van een professionele infraroodcamera energie- en/of warmteverlies op te sporen. 
» Info+inschrijven 


 

Collectief zonnepanelen

Minister Kamp heeft de salderingsregeling (op jaarbasis word de opgeleverde elektriciteit van uw jaarverbruik afgetrokken) verlengd tot 2023. Wilt u nog optimaal profiteren van deze regeling dan is nu het moment op zonnepanelen aan te schaffen. De coöperatie heeft de kennis en helpt u graag in een collectief. Schrijf nu in voor een vrijblijvende offerte.
» Info+inschrijven 

Collectief warmtepompIn samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek is een nieuwe collectieve actie gestart. 
» Info+inschrijven 


 

Energie Coöperatie De Blaak

werkgroep

Energie Cooperatie de Blaak bestaat uit de volgende personen:

Bestuur:
Ruud Zuer (voorzitter)
Hans van Roosmalen (secretaris)
Jan Bertens (penningmeester)

Hans Jager
Harrie Remmers
Frank Verkoeijen
Jan Wijnen
Germa Krist
Ruud Schalkwijk
Florus Hoogendoorn

Zij werken belangeloos voor alle wijkbewoners in De Blaak.

Versterking gezocht

Wij zijn op zoek naar 2 enthousiaste vrijwillers voor onze projectgroepen.

Wat bieden wij:
- Een gezellige groep enthousiastelingen die energiebesparing en duurzame energie een warm hart toedragen
- Een wijk met grote potenties voor duurzame energie en energiebesparing
- Een kleine vrijwilligersvergoeding

Wat vragen wij
- Twee personen die graag samenwerken in een groep enthousiaste wijkbewoners
- Basale kennis van energiebesparing en duurzame energie
- Leuk vinden om stukjes te schrijven voor de website en/of organisatietalent (organiseren energiecafe's vanaf september/oktober)
- gem. 6-8 uur per maand beschikbaar zijn

Mocht je beschikbaar zijn of wellicht andere kandidaten weten dan horen we dat graag.

Je kunt je opgeven en/of nadere inlichtingen over inhoudelijke zaken krijgen bij Hans Jager (tel. 06 24810874 of via hans@energiedeblaak.nl)

Spinderwind

Energie coöperatie De Blaak slaat samen met negen andere energiecoöperaties uit de regio Tilburg en Hart van Brabant de handen ineen om een windmolenpark te bouwen op de Spinder in Tilburg. De windmolens produceren voldoende energie om ruim 6.000 huishoudens groene stroom te geven. Zo produceren we in onze eigen omgeving onze eigen energie. Samen, met zoveel mogelijk inwoners en bedrijven van Tilburg en Hart van Brabant, hebben we de windmolens in eigendom, ze zijn dus niet van een energiemaatschappij.

Burgers, maar ook het bedrijfsleven, investeren in Spinderwind, de molens worden van en voor ons allemaal! De Spinder is niet meer dan een logische keuze voor onze windmolens. De molens passen goed in de stedelijke horizon van Tilburg. Zo nemen we samen onze verantwoordelijkheid voor het milieu. De duurzaam opgewekte stroom zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. We verkleinen de gevolgen van de klimaatverandering en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Zo dragen we met z’n allen een steentje bij om in onze eigen buurt een betere en gezondere leefomgeving te creëren. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Zodat het ons allemaal voor de wind gaat!

Voor actuele informatie kunt u terecht op: www.spinderwind.nl