• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Solarman app

Geplaatst door op in Algemeen
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 6320
 • 19 reacties

De Solarman app biedt je de mogelijkheid om real-time de werking van jouw PV-installatie (geinstalleerde zonnepanelen) te monitoren. Dat wil zeggen dat de gegevens actueel zijn en zonder vertraging worden getoond.

Ook is het mogelijk om historische resultaten te bekijken. De Solarman app is te downloaden via de Apple app store voor Iphone en Google Play voor Android smart phones.

De Solarman app ondersteunt zowel lokale als remote modus. Je kunt rechtstreeks inloggen op de wifi module van de converter (lokale modus). Of je logt in op de portal van Solarman om de werking van jouw PV-systeem te controleren. Daartoe dien je eerst jouw PV-installatie te registeren via de portal van Solarman. Vervolgens koppel je de wifi module van de converter aan jouw router, waardoor Solarman via internet jouw PV data kan uitlezen.

b2ap3_thumbnail_solarman_app.png

Laatst aangepast op
0

Reacties

 • Gast
  Herman van Kampen woensdag, 20 June 2018

  Vervolg op mijn bericht van zojuist. Ik lees in eerdere berichten, dat verandering van wifi ermee te maken heeft. Ik heb op 28-05 nieuwe provider, nieuw modem gekregen. Op 28-05 is de Solarman app gestopt, dus dat klopt wel. Wat moet ik doen om opnieuw verbinding te maken?

 • Gast
  Herman van Kampen woensdag, 20 June 2018

  De Solarman app (op mijn pc) werkt niet meer. Laatste update is van 28-05-18. Op advies van de leverancier heb ik opnieuw ingelogd in de portal, maar dat helpt niet. Hoe kan ik verder? Alvast hartelijk dank.

 • Gast
  A Ottenbros dinsdag, 19 June 2018

  Hallo, kreeg een foutmelding op de Solarman app. Kon daardoor niet meer inloggen.
  App verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Mijn probleem is nu dat ik mijn inloggegevens niet meer weet en daardoor helemaal niet meer kan inloggen. Zie verder ook geen megelijkheid waar ik nieuwe inloggegevens kan opvragwn. Wellichf weet iemand hoe dit op te lossen!?

 • Gast
  Ger dinsdag, 15 May 2018

  De Solarman app werkt niet meer. als laatste datum wordt 01052018 weergegeven. Nu heb ik de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Als ik de remote mode kies, moet ik inloggen waarna plant list verschijnt en er verder niets meer gebeurt. Weet iemand wat ik dan moet doen?

 • Florus Hoogendoorn
  Florus Hoogendoorn dinsdag, 15 May 2018

  Hallo Ger, ik heb je zojuist een mail gestuurd. Hopelijk kan ik je verder helpen.

 • Gast
  Bonne Postma dinsdag, 29 May 2018

  Hallo Florus,

  Mijn app geeft tot 10 uur smorgens de data door en de rest van de dag niet. De volgende dag kan ik weer de opbrengst van de vorige dag bekijken.
  Heb jij hier ook een oplossing voor?
  Groet,
  Bonne Postma

 • Gast
  Sjoerd Brouwer maandag, 21 May 2018

  Hoi Florus

  IK heb hetzelfde probleem als Ger. Zou mij het mailtje kunnen doorsturen dat naar Ger hebt gestuurd.

  MVG Sjoerd Brouwer

 • Gast
  Theo van der Steen woensdag, 18 April 2018

  Sinds een paar maanden geeft de app verkeerde data door. Vooral teveel levering. Er zijn dagen dat de zon slechts 5 kw levert maar dat de app er 44 aangeeft. Het is per dag wisselend. Heb alles al eens uitgezet maar helaas.

 • Florus Hoogendoorn
  Florus Hoogendoorn woensdag, 18 April 2018

  Dat is vreemd, vaak is het net andersom. Maar ik heb wel wat ideeën hoe we er misschien achter kunnen komen waar het probleem ontstaat. Als u mij een mailtje stuurt dan probeer ik u verder te helpen. (florus@energiedeblaak.nl)

 • Gast
  J Boer maandag, 05 March 2018

  Hallo,

  Wij hebben een nieuwe provider voor internet gekregen, dus ook nieuwe wiff en ons mailadres is komen te vervallen. Nu werkt onze app niet meer, hoe kan ik die opnieuw instellen?

 • Florus Hoogendoorn
  Florus Hoogendoorn dinsdag, 06 March 2018

  Hallo, het is mij niet helemaal duidelijk wat u wil. Ik neem aan, doordat de wifi is veranderd dat u het SolarMan kastje opnieuw wil instellen zodat deze weer een internet verbinding heeft en de data verwerkt. Klopt dat? Als u mij een mailtje stuurt dan mail ik u even een korte handleiding hoe u te werk moet gaan. (florus@energiedeblaak.nl)

 • Gast
  Rene dinsdag, 20 February 2018

  Beste lezer,
  Helaas komt er geen data meer binnen via mijn solarman App. Heb deze al verwijderd en opnieuw opgestart. Volgens de melding is de server niet beschikbaar. Het modem geeft dagelijks wel aan wat hij levert en werkt dus naar behoren.
  Wat nu ??.

 • Florus Hoogendoorn
  Florus Hoogendoorn woensdag, 21 February 2018

  Hallo Rene, ik wil wel even kijken waar het precies stokt. Wil je even contact met mij opnemen (florus@energiedeblaak.nl).

 • Gast
  Klaas Beuker maandag, 19 February 2018

  Een tijdje niet op de app gekeken. Zie nu dat sinds juni vorig jaar geen data meer naar de app worden gestuurd. Weet iemand waar en hoe ik de servicedienst van solarMAN kan vinden?

 • Florus Hoogendoorn
  Florus Hoogendoorn maandag, 19 February 2018

  Hallo Klaas, uit ervaring kan ik zeggen dat communicatie met de servicedienst van SolarMan erg moeizaam gaat. Maar wij hebben erg veel ervaring dus mogelijk kunnen wij u verder helpen. Als u zo vriendelijk zou willen zijn mij een mailtje te sturen (florus@energiedeblaak.nl) dan neem ik spoedig contact met u op.

  Antwoord Annuleer
 • Gast
  Fam. Hoekstra vrijdag, 29 September 2017

  Tot op heden wij wij geregeld gebruikgemaakt van de solarmanapp. Nu werkt de niet meer naar behoren. Wij hebben hem verwijderd en willen hem weer opnieuw downloaden, maar kunnen hem niet vinden in aar kan ik de Apple app store.
  Hoe krijgen we hem terug?

 • Florus Hoogendoorn
  Florus Hoogendoorn vrijdag, 29 September 2017

  Hallo familie Hoekstra, de app voor iPhone en iPad is via de volgende link te vinden: https://itunes.apple.com/nl/app/solarman/id940968289?mt=8
  Stuur mij even een mail florus@energiedeblaak.nl als u verder nog vragen heeft, dan probeer ik u verder te helpen.

 • Gast
  Hans Jager zondag, 24 April 2016

  Goedenavond.
  Ik heb net even op de appstore gekeken, maar ik zag de solarmanapp gewoon staan?!

 • Gast
  Michael woensdag, 20 April 2016

  Goedenavond, de solarman app lijkt te zijn verdwenen uit app store an Apple. Enig idee waar ik deze kan vinden?

Laat uw reactie achter

Gast
Gast donderdag, 21 June 2018