• Home
 • Algemeen
 • Energiecafe 31 mei 2017: Nut of noodzaak definitief energielabel

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Energiecafe 31 mei 2017: Nut of noodzaak definitief energielabel

Geplaatst door op in Algemeen
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1755
 • 0 reacties

Het Energiecafe van dinsdag 31 mei stond in het teken van het energielabel voor uw woning. De presentatie en de verschillende websites die besproken zijn hebben we hier voor u verzameld.

 

Energielabel van een woning

Presentatie: 
Bij verkoop of verhuur van een woning dient de woning voorzien te zijn van een definitief energielabel. Het energielabel is vanuit Brussel geintroduceerd om eigenaren bewust te maken hoe energiezuinig de woning is. Door dit inzichtelijk te maken is er de hoop dat eigenaren ook aktie ondernemen om de woning zuiniger te maken. Tot op heden is er geen handhaving geweest en zien wij in de wijk dat er nog erg veel woningen zijn zonder een definitief label.
Waarom het aantal aangevraagde definitieve labels zo laag is niet duidelijk maar een vaak gehoord argument is dat het te ingewikkeld zou zijn.
Reden voor Ruud Zuer en zijn collega's van de werkgroep om hier in te duiken en de angst en de vragen voor de wijkbewoners weg te nemen.
Zie hier de presentatie: 20170531energielabel.pdf

Opzoeken energielabel: 
Alle woningbezitters hebben een voorlopig energielabel toegestuurd gekregen. Er zijn talloze websites waarop u de huidige stand kunt opvragen.
Zoekt u enkel het label van uw eigen woning dan is de website www.zoekuwenergielabel.nl makkelijk in gebruik. U geeft uw postcode en huisnummer en het label wordt gepresenteerd.
Voor de nieuwsgierigen onder ons (en wie is dat nou niet) is de website www.energielabelatlas.nl interessant. U ziet daar namelijk op een kaart alle energielabels staan. Dus ook van uw buurman of andere vergelijkbare woningen.

Aanvragen definitief label: 
Op de website www.energielabelvoorwoningen.nl vraagt u een definitief label of een vernieuwing van een definitief label aan. U dient hiervoor in te loggen met uw DigID. De aanvraag is eenvoudig, u vult een vragenformulier in en dient eventuele bewijslast in de vorm van foto's of kopie-facturen in. Dan kiest u een deskundige die overzichtelijk worden gepresenteerd met de prijs en andere info. Prijzen van de deskundigen lopen uiteen van 6 tot 99 euro.

TIAS onderzoek energielabel:
Het artikel "Groen energielabel helpt bij woningverkoop" van onderzoeksleider prof.dr. Dirk Brounen waar Ruud naar refereerde. Een beter energielabel verhoogd niet alleen de verkoopprijs maar uit dit onderzoek blijkt dat de woning ook eerder wordt verkocht met een beter label.

 

Wijziging subsidies Rijksoverheid

Subsidies gemeente Tilburg:
De gemeente heeft subsidies ingesteld voor energiezuinig wonen. Om gebruik te kunnen maken van de "Isolatie"-subsidies moet de WOZ-waarde van uw woning wel lager dan 350.000 euro zijn.
Alle informatie hierover is terug te vinden op Energiezuinig wonen (www.tilburg.nl).

Subsidies Rijksoverheid:
Jonstleden 26 april is de susidie mogelijkheid voor energie besparende aanpassingen gestopt. Of en wanneer hier een vervolg aan wordt gegeven is nog niet duidelijk gedurende de formatie. 

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is nog wel beschikbaar, klik hier voor informatie over deze subsidies (ISDE) .

Apparatenlijst Warmtepompen
Apparatenlijst Zonneboilers
Apparatenlijst Biomassaketels
Apparatenlijst Pelletkachels  

 

Kick-off campagne “Aan de slag met je huis”

In het project “Aan de slag met je huis” kunnen alle bewoners van de Blaak een woningwensentest invullen. Deze simpele test maakt snel duidelijk op welke punten een huis kan worden verbeterd. Als bekend is welke maatregelen we met elkaar willen nemen, kunnen we vervolgens eenvoudig mooie groepskortingen proberen te vinden.

Vrijdag 9 juni om 17:00 uur zal de kick-off van deze nieuwe campagne worden gegeven. Meer info volgt snel.

Vrijwilligers gezocht: 
aandeslagmetjehuis.pdf

 

 

Laatst aangepast op
0

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 22 April 2019