Vloerverwarming pompschakelaar

Op of bij het verdeelblok van uw vloerverwarming is een pomp in de CV-installatie opgenomen die het water door uw vloerverwarming pompt. Standaard zal deze pomp altijd draaien, 24 uur per dag, alle dagen van het jaar. Eigenlijk hoeft de pomp alleen te werken als uw verwarming aan staat. Dan moet het warme water door uw leidingen gepompt worden. De rest van de tijd kan pomp stop gezet worden.

Een pomp verbruikt al snel 90 Watt elektriciteit wat neer komt op 790 kWh op jaarbasis. Met de huidige prijzen komt dat neer op zo’n 180 euro op uw jaarrekening. Door nu een automatische pompschakelaar te installeren (net zo eenvoudig te installeren als een tijdschakelaar, geen gereedschap voor nodig) kunt u een flink deel van dit verbruik terugdringen. De pomp schakelt dan namelijk enkel aan als de verwarming gaat branden. Met de calculator rekent u simpel en snel uit wat het u bespaard.

Omdat het water in uw systeem langzaam vervuilt raakt is het niet aan te bevelen de pomp helemaal stil te zetten. Het vuil kan dan namelijk bezinken en de pomp laten vastlopen. Daarom zal een pompschakelaar de pomp eens per etmaal even laten draaien.

Bespaar calculator

   
E-mailadres: *