Energiecafé woensdag 30 oktober:
Rendement van uw CV-ketel verbeteren

Woensdag 30 oktober aanstaande om 20.00 uur organiseert de coöperatie weer een energiecafé in het Sportcafé (Grebbe 63) hoe u het rendement van uw CV-installatie kunt verbeteren. Wij presenteren aan de hand van eenvoudige voorbeelden hoe u uw CV-installatie veelal zonder gereedschap kunt verbeteren. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Het komt de behaaglijkheid in de gehele woning ten goede.
  • U stookt zuiniger en ziet dat dus terug op uw energierekening.
  • Uw ketel zal langer meegaan.

Waarschijnlijk denkt u er niet over na maar als voorbeeld; heel vaak staan ketels op een te hoge CV-temperatuur ingesteld. Gevolg is dan dat het water te warm uit de radiatoren terug komt en de HR-ketel zijn HR-functie totaal verliest. Alleen dit kan al zo’n 15% verlies betekenen en u hoeft enkel de temperatuur op het bedieningsconsole van uw ketel even te wijzigen. Deze en vele andere tips komen komen woensdagavond aan bod.

En leden van de coöperatie ontvangen een presentje waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Uiteraard is het mogelijk om op de avond u aan te melden als lid, dan profiteert u meteen van deze extra’s voor onze leden.

Dus met twee linkerhanden of met uw stramme rug door de kou in uw niet warm te krijgen werkkamertje, wees welkom! Een beter comfort in heel uw huis en een lagere energierekening, wie wil dat nu niet?

Verzoekje aan de bezoekers, het zou leuk zijn als u ons ongeveer weet te vertellen hoeveel kubieke meter gas u nu jaarlijks verbruikt en welk merk/type CV-ketel u heeft. U kunt bijvoorbeeld even een foto maken van het type plaatje op uw ketel. 

2 gedachten over “Energiecafé woensdag 30 oktober: <br>Rendement van uw CV-ketel verbeteren”

  1. Brink Hetelucht verwarming type: “Allure” bouwjaar 2002 jaarverbruik is gemiddeld 1600 kub. gas. (inclusief warmwater voor douche via Vaillant badgeyser).

Plaats een reactie