Zonnepanelen op uw dak? U heeft er geen omkijken naar … toch?

Dat is niet helemaal waar, want de panelen hebben het af en toe flink te verduren. De isolatie van de koppelstukken gaat bijvoorbeeld achteruit door regen en vrieskou. En u bestudeert de app ook niet iedere dag tot in detail dus minder opbrengst door technische problemen herkent u ook niet zo snel. De zon schijnt tenslotte ook niet iedere dag en iedere dag evenveel.

Maar wij bieden u graag de helpende hand. U meld hier uw zonnepanelen installatie* aan en wij volgen de prestaties samen met u op de voet. Maandelijks ontvangt u ook een e-mailbericht met daarin de resultaten van uw systeem. En als kers op de taart krijgt u ook de prestaties van uw systeem in beeld vergeleken met andere installaties in de wijk. Zo krijgt u meteen in beeld als uw panelen minder presteren dan de rest van de wijk met nagenoeg dezelfde zon-karakteristieken.

In veel meterkasten treffen wij lijsten waarop keurig iedere 1ste van de maand de tellerstanden worden genoteerd van o.a. de omvormers. We horen met regelmaat klachten van wijkbewoners met meerdere omvormers waarvan soms de dagopbrengst in de totaal statistiek mist. En wie is het niet overkomen dat een omvormer stil valt zonder dat we het zien. Met onze opgedane kennis bieden wij u het gereedschap zodat deze punten niet meer voorkomen.

Voor het aanmelden komt niets meer kijken dan het invullen van een paar gegevens. De resultaten zijn enkel voor u zichtbaar op deze website (u moet daarvoor ingelogd zijn). Het delen van resultaten gebeurt gegroepeerd en geanonimiseerd.

Interesse, u vindt hier al een inkijkje en middels onderstaand formulier meldt u zich aan.

* Tot op heden lezen wij enkel SolarMAN en Omnik loggers uit, heeft u een ander merk dan bekijken wij graag voor u of we daarvan de gegevens ook kunnen uitlezen.

Plaats een reactie