Extreme droogte, ook uw zonnepanelen snakken naar water!

Het is al weken extreem droog in Nederland en gelukkig hebben we veel zonnige dagen dus de zonnepanelen leveren heerlijk wat kilowatt uurtjes op iedere dag.

Maar heeft u de laatste dagen eens goed naar uw panelen op het dak gekeken? Een regenbui zorgt er voor dat vogelpoep stof en ander vuil  van u panelen verdwijnt. Maar nu het zo droog is blijft al het vuil erop zitten en is dat van negatieve invloed op de prestaties van uw panelen. Zeker wanneer de panelen op bijvoorbeeld een plat dak makkelijk te bereiken zijn kunt u er  even de tuinslang op te zetten om het ergste vuil er van af te spuiten.

Gebruik altijd veel water, eventueel een zachte spons maar zeker geen argressieve of schuurschoonmaakmiddelen om de panelen niet te beschadigen. Mijn PV-systeem presteerde na de schoonmaak aktie ongeveer 5% beter.

Plaats een reactie